Inwoners en bezoekers van het woon-zorgcomplex De Groene Wei in Giessenburg bedankten Ruud persoonlijk voor zijn inzet om het wandelpad tussen het centrum van Giessenburg en De Groene Wei in Giessenburg te verlichten.

Er lag al een mooi voetpad, waarmee de inwoners van De Groene Wei veilig naar het centrum van Giessenburg konden komen. Alleen was het voetpad na zonsondergang aardedonker en was er zo van die veiligheid geen sprake meer.

De inwoners en bezoekers van De Groene Wei stapten op Ruud af, toen hij met Doe mee! Molenlanden op de zaterdagse markt in Giessenburg stond. Om te vragen wat de mogelijkheden waren om het voetpad te verlichten. Ruud stelde als raadslid van gemeente Molenlanden politieke vragen aan het college en zo kwam het idee om het voetpad te verlichten met lantaarns en zonnecellen.

Inmiddels staan er 2 lantaarns. Het persoonlijke bedankje gaf Ruud weer door aan Gemeente Molenlanden. Zelf bleef er bescheiden bij: “Als je de mogelijkheid hebt om te helpen, dan doe je dat toch gewoon. Dit is waarmee je als raadslid het verschil kunt maken. Het zijn juist de dingen dichtbij huis, die voor inwoners belangrijk zijn. “