Ineens staat de wereld op zijn kop. Alles wat vanzelfsprekend was wordt bijzonder. Het leven voor jou en ons is volledig veranderd. De één werkt in een vitaal beroep, waar ook letterlijk meer dan een beroep op je wordt gedaan en de ander zit van de ene op de andere dag thuis. Ziek of zonder werk. De angst voor wat komen gaat is voor velen misschien nog wel groter dan de angst voor Corona. Scholen, verenigingen, bedrijven en nog zoveel meer krijgen ook een harde financiële klap. Corona is het gesprek van de dag, het gaat bijna nergens anders over.

Toch heeft alles een keerzijde. Mensen en bedrijven gaan samenwerken om anderen te helpen. Jongeren ontdekken, dat ze minder digitaal zijn dan ze dachten, want fysiek contact is toch ook belangrijk. We zijn allemaal trots op de helden in de zorg, sommigen klappen nog elke dag voor ze. En jij? Hoe gaat het met jou? Kunnen we iets voor je doen? Kerken, dorpsberaden, gemeentes en nog heel veel lieve anderen bedenken wat ze kunnen doen. Jij kunt je aansluiten als je wilt. Heb je iets nodig of wil je je verhaal kwijt, dan kan dat ook.

Doe mee! is trots op alle initiatieven, die spontaan in de samenleving ontstaan om anderen in deze barre tijden een hart onder de riem te steken.

Een paar praktische link:

Tips en laatste nieuws over corona: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Initiatieven in Molenlanden: FB  welzijnMolenlanden en MetmekaarMolenlanden