Een aantal jaren geleden is 11 oktober uitgeroepen tot nationale coming out dag. Op deze dag wordt benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn en zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelt. Bijna de helft van de gemeenten in Nederland hijsen deze dag de regenboogvlag op het gemeentehuis. Als het aan DoeMee! Molenlanden ligt zal de regenboogvlag op 11 oktober 2019 ook op het gemeentehuis in Molenlanden gehesen worden.

Joke Stravers: “Wij wonen in een regio waar soms best nog conservatieve denkbeelden heersen. Daarom is het des te belangrijker dat we als gemeente het goede voorbeeld geven en de regenboogvlag hijsen op 11 oktober. Hiermee geven we als gemeente een belangrijk signaal naar onze inwoners: iedereen moet zichzelf kunnen zijn en zich geaccepteerd voelen!”

Initiatiefvoorstel
In de nieuwe gemeente Molenlanden zal DoeMee! hiervoor volgend jaar een initiatiefvoorstel indienen. Op deze manier kan op 11 oktober 2019 de regenboogvlag gehesen worden. Wij roepen alle politieke partijen in Molenlanden op dit mooie initiatief te steunen.