Een jaar geleden heb ik besloten om weer politiek actief te worden. Omdat Arkel mij aan het hart gaat en ik wil gaan voor een nog beter Arkel!

De afgelopen 12 jaar is er veel gebeurd in Arkel. Vanaf 2006 was ik als wethouder verantwoordelijk voor de zogenaamde Centrumvisie Arkel. Een visie die ging over de herinrichting van het Raadhuisplein, de komst van een gezondheidscentrum in de dorpskern, de sloop en nieuwbouw van Folkertstraat en Julianastraat, de herontwikkeling van Plein 983 en de definitieve keuze voor de tweede ontsluitingsweg.
Niet alles ging vanzelf. Bewoners van genoemde straten waren in eerste instantie niet blij. Over de komst van een dorpshuis op Plein 983 verschilden de meningen. En het gezondheidscentrum kwam er niet zonder slag of stoot. Maar nu zijn we toch bijna aan de afronding van dit project. Zelfs de herinrichting van het Waardje is binnen handbereik (en straks de opening met de Dirty Daddy’s?). Het ging niet allemaal van zelf, maar we wisten waar we het voor deden: een beter Arkel.

Van 2010 tot 2014 zat ik als raadslid in de oppositie. Als het aan het toenmalig college had gelegen zouden de zwembaden net als de bibliotheken moeten sluiten en zou er nog maar één voetbalclub zijn in Giessenlanden. En niet in Arkel. Vanuit de oppositie konden we de plannen nog bijstellen. Het scheelde niet veel.

Na 2014 dacht ik de politiek definitief achter me te laten. Maar begin 2017 was daar #deontkoppeling. Ik had nooit gedacht dat dit onderwerp ons dorp zo zou verdelen. Ik schrok ervan. Hoewel ik zelf het instituut ‘gemeente’ niet heel spannend vind, blijkt het veel mensen toch ontzettend bezig te houden. Waar ik me ook over verbaasde was de houding van het gemeentebestuur: afwezig. Zo was ik het niet gewend. In mijn politieke jaren zocht ik de mensen op. Ook al waren ze het niet met me eens.
Maar als er dan uiteindelijk een besluit valt, dan blijf ik niet hangen in de strijd. Dat is zinloos. Je moet vooruit kijken. Dus ja, ik doe mee in Molenlanden. Om ons dorp Arkel in die nieuwe gemeente goed te vertegenwoordigen. En dat is nodig.

Want Molenwaard is geen Giessenlanden. De politieke cultuur, de gemeentelijke aanpak, het is daadwerkelijk anders. Daar zullen wij echt allemaal aan moeten wennen. Ik merk het nu al. Daarom vind ik het belangrijk dat ons dorp herkenbaar is in de nieuwe gemeenteraad. Daarom vind ik het belangrijk dat u mij daarop kunt aanspreken, dat u mij ter verantwoording kan roepen. Ten alle tijden. Authentiek Arkels. Daarom doe ik mee. Ik hoop dat u ook meedoet. Samen zijn we Arkel. Doe mee! Molenlanden. Juist nu!

En ja, als je echt niet op mij wil stemmen, stem dan op bijvoorbeeld Curt Roth. Of op Joke Stravers, niet uit Arkel, maar wel de enige vrouwelijke lijsttrekker.