Jan van Heukelum, woonachtig in Hoornaar, is de nummer 14 op de kandidatenlijst van Doe mee! Molenlanden. ‘Nooit gedacht dat ik nog eens zo’n legendarisch nummer zou krijgen!’ vertelt hij lachend. Waarom hij meedoet bij Doe mee! is tweeledig: ‘Deze tijd vraagt om andere politiek. Het moet en kan anders. Dat merk ik als ik meedoe met Doe Mee! Concreet, dorpsgericht. Geen bla, bla. Meepraten en meebeslissen over onderwerpen die jou aangaan.’

Daarnaast zet Jan, getrouwd en vader van vier kinderen, zich al jarenlang in voor verduurzaming. ‘Wij leven in een prachtige gemeente. Welke kant je ook op kijkt je ziet altijd wel ergens groen. Hierdoor vergeet je bijna dat we hard aan de slag moeten om onze gemeente groen en leefbaar te houden voor ons en voor onze kinderen. Daarom heb ik me jaren ingezet voor verduurzaming binnen Blauwzaam en daarom is de verduurzaming voor mij een belangrijk thema deze verkiezingen. Ik kan me helemaal vinden in de plannen van DoeMee Molenlanden, van nul op de meter tot en met het behouden en verbeteren van de buitenruimte. Op naar een mooi Molenlanden!