Ik ben Roelant Kant, 31 jaar oud. Ik woon in Langerak en bijna 5 jaar getrouwd met Diana Stuij. En ben de trotse vader van zoon Mikko.

Ik ben werkzaam bij de politie Nederland, in de regio Rotterdam. Afgelopen jaren heb ik een opleiding binnen de politie gevolgd en nu ben ik bezig aan het vervolgtraject hiervan waardoor ik op korte termijn zal doorstromen naar inspecteur.

Het mooiste aan Langerak vind ik de sociale controle, de veiligheid en de gemoedelijkheid. Als jij zelf wilt kun je veel doen in jouw wijk. Zo woon ik in het CPO Schoolplein project, door dit project konden alle bewoners zelf hun huis ontwikkelen en bouwen. De bewoners hebben hierdoor een hechte band en we proberen op verschillende moment in het jaar wat leuks te organiseren. Denk aan een buurt-bbq, een buurtbingo en regelmatig komen buren bij elkaar over de vloer.

Ik ben actief voor Doe mee! omdat ik wil laten zien dat je altijd inspraak hebt over jouw buurt en wat er gebeurt. Als je wilt kun je heel veel bereiken en doen in jouw dorp, maar je moet niet verwachten dat het gebeurt als jijzelf achterover gaat leunen. Kom in actie en organiseer waarvan jij vindt dat het nodig is.