Mijn naam is Joke van de Graaf, trotse moeder van 3 volwassen kinderen, geboren en getogen in Bleskensgraaf en sinds 1988 woon ik met veel plezier in Groot Ammers. Naast mijn werk stap ik graag in mijn wandelschoenen of op de fiets voor een  rondje Molenkade of Alblasserwaard. Voor mij is de Alblasserwaard “thuiskomen”, het polderlandschap wat zich elk seizoen van haar beste kant laat zien inspireert mij en geeft rust.

Na mijn opleiding tot verpleegkundige ben ik gaan werken in de gehandicaptenzorg, hier werk ik nu als leidinggevend van een dagcentrum binnen ASVZ in Sliedrecht.

Ik  Doe mee! omdat ik een bijdrage wil leveren aan het behoud en verbeteren van leefomgeving waarin inwoners weer eigenaarschap krijgen in hun eigen buurt. Samen met je buurt bespreken welke zaken er nodig voor een  veilig, gezond en prettig leefklimaat en met elkaar  ervoor zorgen dat de sporthal of het dorpshuis weer van de inwoners wordt en voldoet aan de behoeften die er zijn.

De afgelopen raadsperiode is de eerste stap gezet om de samenleving weer van ONS te maken. In plaats van een coalitieakkoord is er een samenlevingsprogramma opgesteld, van onderop, inwoners, instellingen, kerken en bedrijven hebben meegepraat welke onderwerpen van waarde zijn en ieder dorp/stad heeft aan kunnen geven wat zij belangrijk vinden om op te pakken.

Dit proces vraagt nog doorontwikkeling en daar wil ik mij graag de komende periode voor in zetten, mouwen opstropen en aan de slag om de samenleving nog meer te betrekken bij wat er speelt en leeft in de  dorpen en stad  en dit samen verder ontwikkelen tot een nog mooier Molenlanden