Ik ben trots op mijn collega raadsleden van Molenlanden in het besluit en de afwegingen voor het vrachtwagenverbod op Sluis in Groot-Ammers. Gisteren mochten we kiezen voor de inwoners van Groot-Ammers. Dat voelde als een keuze tegen de ondernemers, die dit verbod in hun portemonnee gaan voelen. Ik voelde de maatschappelijke last op mijn schouders. Als er een escape was geweest, dan had ik ze die graag gegund. Maar het was hier de keuze voor de één en tegen de ander.

Niet helemaal, want de in actie gekomen ondernemers maakten één ding duidelijk: we moeten nu doorpakken naar de rondweg voor het doorgaande verkeer. Want die gaat een permanente oplossing bieden. 40 jaar lang durfden mijn voorgangers in de raad van Groot-Ammers, Liesveld en Molenwaard geen keuze te maken. Waarom? Zou het zijn, omdat het dorp tot op het bot verdeeld is over de mogelijkheden? Dat bleek gisterenavond maar weer. Er is een werkgroep, een bewonerscommissie, een Industrieschap en er zijn individuele ondernemers en inwoners. Met wie ga je het juiste gesprek aan? Om gek van te worden.

De ondernemers gingen met een kater naar bed. De inwoners van Sluis deden een vreugdedansje op gepaste afstand. En ik ben trots op mijn collega raadsleden. Met hen durf ik een keuze te maken voor de rondweg. Ondernemers bedankt. Jullie hebben gisteren weer benadrukt hoe urgent die vervolgstap is.

Wilma de Moel.
Raadslid Doe mee!