In de formatie in Molenlanden is een vervolgstap gezet. Als grootste partij heeft Doe mee! Molenlanden daarin de keuze gemaakt om in ieder geval samen met het CDA dit vervolg in te zetten en samen op zoek te gaan naar een stabiel college. Daartoe hebben zij Bert Blase, oud-burgemeester Alblasserdam en (waarnemend) Hardinxveld-Giessendam, verzocht dit proces te leiden. De opdracht die zij voor hem hebben opgesteld luidt:

Onderzoek de mogelijkheid van een vernieuwend en stabiel college gebaseerd op een gedegen meerderheid in de gemeenteraad en voorzie dit zonodig van een advies.

Over de keuze om met het CDA het proces verder te lopen zegt Joke Stravers: ‘Het CDA is niet alleen de tweede partij in grootte, maar het is vooral een herkenbare en stabiele bestuurderspartij. Tegelijkertijd hebben ze tijdens de campagne laten zien dat ze ook willen en kunnen vernieuwen. We kiezen daarmee voor een motorblok van Doe mee! met CDA’.

Ad van Rees, CDA-kopman, is ook helder in zijn keuze: ‘Doe mee! is de grootste partij geworden. De kiezer heeft daarmee gesproken. Wij doen in ieder geval graag mee om samen met Doe mee! de uitdagingen van de nieuwe gemeente op alle gebieden duurzaam aan te pakken.’