Op dinsdag 1 oktober heeft de gemeenteraad gesproken over de openstelling van terrassen op zondagmorgen. De gezamenlijke christelijke fracties van CDA, CU en SGP stemden tegen het voorstel van het college om lokale ondernemers de mogelijkheid te bieden om op zondagmorgen hun terrassen te openen. Met de stem tegen zit de deur op slot voor alle terrassen om ruimte te bieden aan inwoners en passanten die op zondagmorgen in alle rust een bakkie willen drinken.

Mario de Lijster: “Wij zijn erg teleurgesteld over dit besluit. Als Doe mee! geloven wij erin dat onze lokale ondernemers dit prima met hun buurt zelf kunnen regelen. In het verleden is er ook nooit overlast geweest. Er worden nu maatregelen genomen voor een probleem dat niet bestaat. Wie heeft er nu last van mensen die op zondagochtend rustig een kop koffie drinken op een mooie zomerdag?”

Doe mee! stemde uiteindelijk als enige partij tegen de gehele APV. Geen makkelijk besluit. Buddingh’: “De APV is voor de spelregels in Molenlanden een belangrijk document. We hadden ruimte moeten bieden om dorpseigen beleid te maken, en dat kan. Er is nu gekozen voor verbieden, een verkeerd signaal en echt een stap terug. Daar wilden we niet in meegaan.”