Op zaterdag 4 maart openden de medewerkers van de Thomassjop in Streefkerk speciaal hun deuren voor het team van Doe mee! om vol enthousiasme te vertellen hoe ze met elkaar de unieke cadeauartikelen in de winkel zelf maken. Snij en serveerplanken met gebrande teksten of afbeeldingen, gegoten kaarsen, die passen bij het seizoen en een ondeugend assortiment dikke dames, waar de jongens zelf verlegen van worden. Doe mee! Molenlanden liet zich graag rondleiden in de winkel en de werkplaats.

 

Piet en Ellen Breure startten in 2017 het Thomashuis in Streefkerk. Een huis voor bewoners met een verstandelijke beperking, waar ze de zorg en aandacht krijgen die ze nodig hebben. De Thomassjop is de plek, waar de bewoners in de werkplaats en de winkel de dag goed besteden. Ellen: “Het was fijn, dat tijdens Coronatijd de werkplaats open was, want daar konden de medewerkers onbevangen mooie dingen maken.

 

Doe mee! was verrast over de diversiteit in het assortiment. Naomi Kok, kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen: “De mensen maken écht mooie dingen en ze kunnen doen waar ze goed in zijn. De ene houdt van taarten bakken, de ander heeft goede vaardigheden als gastheer en we waren onder de indruk van de creatie van de prachtige snij en serveerplanken.” Doe mee! werd gastvrij ontvangen met koffie en eigengebakken cake. Natuurlijk ging het team met Thomassjop souvenirs naar huis.

 

De Thomassjop nodigt ook jou graag uit voor een rondleiding. Je kunt je aanmelden via de Facebook pagina #thomassjop