Verklaring Berend Buddingh’ over vertrek uit gemeenteraad.  

“Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar werd Doe mee! Molenlanden opnieuw de grootste partij. We haalden als partij liefst 6728 stemmen, daarvan haalde ik er zelf 583. In Arkel haalden we 60% van de stemmen op. Extreem. Dat waren 862 stemmen. Van die 862 personen stemden 422 mensen op mij persoonlijk. Als je dan besluit om te stoppen met je gemeenteraadswerk, daar waar je voor gekozen bent, dan heb je wat uit te leggen. Zeker als je dat sneller doet dan verwacht. Toch is het zo. Vandaar deze verklaring.

Ik heb kort na de zomer besloten om te stoppen met mijn raadswerk. Per 1 januari aanstaande. De combinatie met mijn werk als bestuurder van Libréon, onderwijsstichting voor voortgezet onderwijs, is niet langer vol te houden. Bij Libréon staan we voor een paar grote opgaven, waar ik als eindverantwoordelijke, mijn volledige aandacht bij moet hebben. Om daarnaast ook nog actief betrokken te zijn bij het gemeenteraadswerk is dan niet goed te doen. Ook raadswerk vraagt om volledige inzet.

In mijn uiteindelijke besluit heeft meegespeeld dat we bij Doe mee! Molenlanden de weelde hebben van sterke kandidaten die klaar staan om het stokje over te nemen. Natuurlijk, had ik ervoor kunnen kiezen om te blijven zitten en een beetje op de achtergrond mee te doen, we hebben tenslotte een fractie van acht personen. Maar dat pluche kleven, want zo zie ik het toch, is niet aan mij besteed. Dat gaan we niet doen.

Mijn opvolger in de gemeenteraad is Bob Brokking. Bob woont in Schelluinen, maar is een geboren en getogen Arkelaar. Bob zal begin januari het stokje formeel overnemen en heeft er heel veel zin in. Daarnaast wordt Maarten van Helden uit Arkel burgerraadslid. Een burgerraadslid maakt deel uit van de fractie en mag ook bij bepaalde vergaderingen het woord voeren.

Ik blijf natuurlijk ook gewoon bij Doe mee! Alleen niet meer in de gemeenteraad. Maar we zullen elkaar ongetwijfeld blijven ontmoeten op een markt, voor een supermarkt, langs het voetbalveld of gewoon op straat. En je kunt nog altijd bij me terecht. Waarmee dan ook. We gaan elkaar ongetwijfeld zien en spreken.

Tot je dienst!

Berend Buddingh’